2005 Το ντοκιμαντέρ "Στο Ξεκίνημα"

Έρευνα για τη θεωρία της σχετικότητας και τον αιθέρα

2005 EinsteinΟ Ε.Σ.Ο. προσφέρει την αναγκαία βοήθεια στο φυσικό Θανάση Μανταφούνη για τη διερεύνηση της βιβλιογραφίας για την ύπαρξη ή όχι του αιθέρα, ενός θέματος που έχει απασχολήσει και απασχολεί την επιστήμη της φυσικής. Τα ευρήματά του παρουσιάζει με την ομιλία του «Αιθέρας και Σχετικότητα» σε μέλη του Ε.Σ.Ο.

Είναι σημαντικό να προστεθεί το γεγονός ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 1999 οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» δημοσίευσαν άρθρο του επιστημονικού τους συνεργάτη Μάλκομ Μπράουν (Malcolm Brown, Ph.D.), από όπου είναι παρμένο το σκίτσο, το οποίο δείχνει τον Αϊνστάιν να πετά τη θεωρία του αιθέρα και έναν σύγχρονο φυσικό να τη μαζεύει έκπληκτος από τα σκουπίδια...

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται η εντυπωσιακή δήλωση του νομπελίστα θεωρητικού φυσικού του πανεπιστημίου Πρίνστον, Φρανκ Γουίλζεκ (Frank Wilczek. Ph.D.) ο οποίος υποστηρίζει ότι η σύγχρονη κβαντική θεωρία των πεδίων δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άμεση απόγονος της θεωρίας του αιθέρα!

Προβολή των ντοκιμαντέρ «Χώρος για Ευτυχία» και «Στο Ξεκίνημα»

2005 Sto ksekinimaΠροβάλλονται τα ντοκιμαντέρ παραγωγής του Α.Κ.Ο. «Χώρος για Ευτυχία» και «Στο Ξεκίνημα». Το δεύτερο είναι ένα 12λεπτο ντοκιμαντέρ που αφορά την οργονοθεραπεία βρεφών και δείχνει με σαφή τρόπο τη σημασία πρόληψης ή αφαίρεσης της θωράκισης με την οργονοθεραπεία.

Καταδεικνύεται ότι οι τραυματικές εμπειρίες αποτυπώνονται στο σώμα πολύ νωρίς στη ζωή, πριν ακόμα αναπτυχθεί η νόηση και με ποιο τρόπο είναι δυνατό να επιτευχθεί η πρόληψη της σωματικής και ψυχικής νόσου και πόσο άμεση και αποτελεσματική είναι η οργονοθεραπεία στα βρέφη.

Τα δύο ντοκιμαντέρ παρακολουθούνται από το κοινό στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Τα σχόλια που ακολουθούν είναι πολύ θετικά.