Το δικαίωμα στη γνώση

Το ντοκιμαντέρ "Το δικαίωμα στη γνώση" αποτελεί μια εισαγωγική βιογραφία για τον Βίλχελμ Ράιχ.

Η παραγωγή του ολοκληρώθηκε το 2002 από το Ίδρυμα Βίλχελμ Ράιχ για τα Παιδιά. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από το Μουσείο Βίλχελμ Ράιχ ως εισαγωγικό έκθεμα στους επισκέπτες του Μουσείου αλλά και ως εκπαιδευτικό εργαλείο προς το κοινό.

Αποτελεί μια περιεκτική επισκόπηση της ζωής και του έργου του Βίλχελμ Ράιχ. Περιλαμβάνει πολλές αρχειακές φωτογραφίες καθώς και αποσπάσματα από πρωτότυπα φιλμ, στα οποία έχει γίνει επεξεργασία με υπολογιστή.

Αυτή η βιογραφία δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να αποτελέσει υποκατάστατο της μελέτης του συγγραφικού έργου του Βίλχελμ Ράιχ, παρά μόνο μια κατανοητή εισαγωγή στη ζωή και την πορεία του που τον οδήγησε στην ανακάλυψη της οργόνης και στην όλη ερευνητική δουλειά του.

Περιλαμβάνει επίσης συνοπτική αλλά δραματική εξιστόρηση της επιχείρησης της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων για την καταστροφή του έργου του Ράιχ.

Ο κ. Κέβιν Χίντσι (Κevin Hinchey) είναι ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ "Το δικαίωμα στη γνώση". Είναι επίσης υποδιευθυντής του Ιδρύματος Βίλχελμ Ράιχ για τα Βρέφη καθώς και του Μουσείου Βίλχελμ Ράιχ από το 2002.

Κατέχει M.F.A. στον τομέα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από το Πανεπιστήμιο Graduate Film School της Νέας Υόρκης και είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Αμερικής.

Έχει συγγράψει σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία ενώ επί του παρόντος επεξεργάζεται ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ράιχ χρησιμοποιώντας ως πηγές το πλήρες αρχειακό υλικό του Οργανισμού.

Το 2007 – κατά την επέτειο για τα 50 χρόνια από το Θάνατο του Ράιχ και το άνοιγμα των Αρχείων στο κοινό, ο κ. Hinchey, διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο Οργονομίας στο Ρέιντζλι της πολιτείας Μέιν των ΗΠΑ.

Συνετέλεσε στην ολοκλήρωση του πλήρους καταλόγου των περιεχομένων των Αρχείων του Ινστιτούτου Οργόνης και είχε την εποπτεία στη διαμόρφωση της τακτικής και της διαδικασίας πρόσβασης στα Αρχεία.

Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται ως καθηγητής διδάσκοντας σε κολέγια τετραετούς και τριετούς φοίτησης με αντικείμενο τον κινηματογράφο.

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους :